Orkney Øerne

 

  

Befolkningen i Highland Park destilleriet påstand om, at det blev grundlagt i
året 1798. Det er klogt at nærme påstande om historiske rødder i den
attende århundrede med en rimelig skepsis. Creative tekstforfattere
har været kendt for at pynte de kolde hårde facts med deres eget mærke       
af halve sandheder i fortiden. Der havde været nogle ulovlig destillation går
i området, Highland Park, men ikke opnå licens indtil 1826.

I 1826 Highland Park modtager en licens for at destillere whisky. Det er også året, Robert Borwick bygger
den nuværende destilleri og overtager kontrollen. I 1840 Robert ældste søn George Borwick lykkes
ham, men tilsyneladende dette markerede også starten på en mindre succesfuld periode for Highland Park.
Historien om Highland Park som en familievirksomhed slutter, når George lillebror James
Borwick arver destilleriet. Da James var en præst, hans holdning til familien handel (
destillation af spiritus) var noget ambivalent. For et par årtier er der hyppige ændringer i
ejerskab indtil James Grant (ham med Glen Grant destilleri) køber Highland Park. Som svar på den
»Whisky boom« fra slutningen af ​​det 19. århundrede, James Grant udvider antallet af stills fra to til
fire i 1898. Siden dengang har Highland Park opereret med fire stillbilleder.


I 1937 Highland Park blev en del af Highland Distillers, der selv gobbled
op af en 50/50 konsortium af Edrington gruppen og W. Grant & Sons (ejere af Balvenie,
Glenfiddich og Kininvie) i 1999. Efter de genindført nye Macallan sortiment i 2004
Den Edrington gruppen fokuserede på opgraderingen af ​​Highland Park brand. Den høje kvalitet
af deres regelmæssige 12 år gammel aftapning velsagtens gjort det lidt underpriced i 1990 s, men
af den tid, de erstattet deres velkendte voluminøse flasker (afbildet nedenfor) ved nye, slankere
flasker og emballage (afbildet til venstre), havde HP destilleri allerede faldet fra min
top 10 af personlige favorit destillerier på grund af igangværende prisstigninger.


Bortset fra 'standard' 12 år gammel aftapning to ældre udtryk
blev udgivet i 1997 under det forrige ejerskab, en 18yo og en
25yo. Den officielle rækkevidde blev udvidet yderligere ved de nye ejere med
en 30yo aftapning i 2005 og en 40yo aftapning i 2008. Bortset fra disse
regulære udtryk Der er lejlighedsvis begrænsede udgivelser ligesom HP
»Ambassadørens Fade«. Nogle af disse var fremragende, selv om der
kan have været nogle 'cask fondling' foregår i nogle tilfælde. Det er
den sætning, vi bruger til at beskrive en usædvanlig behandling af en tønde, for
eksempel opdeling af en enkelt tønde i flere 'ekstra begrænsede udgivelser'

1798 (påstand) - men mere sandsynligt 1826
aktiv
vand Kilde til Cattie Maggies Pool
2.500.000 liter ren alkohol om året
Edrington Group & W. Grant & Sons (siden 1999)
Holm Road, Kirkwall, Orkney KW15 1SU
+441856 874619
Besøgscenter  Ja - åbnede helt tilbage i 1986
www.highlandpark.co.uk -

     

Den Scapa destilleri ligger på hovedøen Orkney
øer, nord-øst for det skotske fastland. Begge destillerier
hovedøen (Highland Park er den anden) er i eller i nærheden
byen Kirkwall. Scapa ligger på Lingro Burn, to
miles syd vest for Kirkwall i spidsen for Scapa Bay.

destilleriet selv
ser ikke så romantisk som mange af sine fastlandet kolleger.
Ligesom mange destillerier de mere fjerntliggende øer, har Scapa til
håndtere under gunstige betingelser. For én ting, er det
langt vanskeligere at få de nødvendige naturressourcer (byg,
gær, olie osv.) fra fastlandet til destilleriet.

Den Scapa destilleri blev bygget i 1885 af John T. Townsend og en Mr. MacFarlane (hvis fornavn
nævnes ikke i nogen kilde jeg har tjekket). Deres private selskab blev overtaget af Scapa Distillery
Company Ltd i 1919, men dette selskab gik konkurs i 1934. Produktionen af ​​malt whisky
stoppede så godt på dette tidspunkt, men det blev genoptaget igen i 1936, da brødrene Maurice & John Bloch
(Ejere af Glengyle og Glen Scotia brænderier i Campbeltown) overtog Scapa destilleri.
Det siges, at de havde brug for malt whisky fra Scapa destilleri for deres 'ambassadør' blend - et af
de meget få blandinger, der også havde et solidt ry blandt mange malt whisky purister.


Det Bloch brødre var whisky blendere og mæglere, der drives under navnet Bloch Brothers (Distillers) Limited. Maurice Bloch erhvervede titlen »sir« på et tidspunkt og solgte Scapa destilleriet til Hiram Walker & Sons i 1954. To år senere blev han oprettede Maurice Bloch Trust, en velgørende fond for fremme af religion og uddannelse og til lindring af sygdommen. I mellemtiden de nye ejere gik på arbejde på udstyret på Scapa, de erstattet en af ​​stillbilleder med en såkaldt 'Lomond still «i 1959.




Installationen af ​​Lomond stills forekom i mange flere Hiram Walker destillerier;
Glenburgie, Inverleven, Miltonduff, etcetera. Alistair Cunningham & Arthur Warren
af Hiram Walker kom op med idéen til mere moderne Lomond stadig i 1955.
Denne type stadig havde en almindelig 'pot' nederst i den stadig, men den traditionelle
svanehals var blevet ændret. Inden for de lige rør tre justerbare plader
('Ensretter plader'), som kan afkøles separat. Ved at ændre position og
temperatur af pladerne tilbagesvalingstemperatur af "kogende" whisky kan kontrolleres.
Vinklen på "Lyne del" øverst på den stadig kunne modificeres også.


Hiram Walker forsøgte at påvirke karakteren af ​​whisky for bedre at opfylde de krav,
af whisky blendere. Skaberne af Ballantine s (såvel som mange andre mærker) ønskede at være
stand til at bruge et bredere spektrum af malt whisky uden at skulle bygge flere forskellige malt whisky
destillerier. Den allerførste Lomond stadig blev installeret i 1956 i Hiram Walker Dumbarton destilleri.
Da vedligeholdelse af Lomond stills var meget arbejdskrævende, blev de fleste fjernet igen
i begyndelsen af ​​1980-erne. Var imidlertid stadig på Scapa destilleri ikke erstattet med en almindelig gryde stadig.
I stedet Lomond vask stadig var "lobotomised« - i ensretteren pladerne blev fjernet, således at den
ville være i stand til at fungere (mere eller mindre) som en almindelig gryde stadig.

I mellemtiden havde de malterier etager på Scapa destilleri allerede blevet lukket i 1962. Dette var ikke
usædvanlige i 1950 og 1960. Faktisk havde dusinvis af destillerier været lukker deres maltning
anlæg maltning gulve og såkaldte Saladin kasser. Takket være en fusion tendens i
whisky industri fleste virksomheder ejede en række destillerier, så de kan gøre det maltning
ved en eller nogle få centrale steder. For eksempel blev efter Port Ellen destilleriet lukket
malterier forblev operativt at levere destillerier som Ardbeg og Lagavulin med maltet byg

I så fald Port Ellen malterier kunne levere de syv destillerier Islay med maltet byg. Der er imidlertid kun to destillerier på øen Orkney. Jeg er ikke sikker på, om Highland Park producerer maltet byg for Scapa destilleri (de ejes af forskellige selskaber), men da de er en af ​​de få tilbageværende brænderier, der gør deres egen maltning, der ville give mening.

1885
Active
vand kilde Lingro Burn and local sources
1 Wash still (ex-Lomond), 1 Spirit still
1,000,000 litres of pure alcohol per year
Pernod Ricard > Chivas Brothers
Scapa Flow, Kirkwall, Orkney KW15 1SE, Scotland, UK
+441856 876585
www.scapamalt.com

forside